Fashion

Tips om op de hoogte te blijven van de laatste modetrends

Ben jij een groot liefhebber van alles wat met mode te maken heeft? Dan weet je waarschijnlijk vast wel dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van alle modetrends. Maar de trends veranderen voortdurend en daardoor kan het lastig zijn om up to date te blijven. Je kunt daarom het beste vooruit blijven kijken. Daarom geven we je in dit artikel 3 manieren hoe je op de hoogte kunt blijven van de laatste modetrends.

Kijk naar modeshows en bezoek websites van modeontwerpers

De eerste tip die we je willen geven is om naar modeshows te kijken. Amsterdam is the place to be als het gaat om modeshows. Een modeshow bijwonen is namelijk de perfecte manier om te zien welke stukken ontwerpers showen en wat de komende tijd een trend zal zijn. Heb je geen tijd om een modeshow fysiek bij te wonen? Vaak kun je deze ook via een online stream bekijken. Zeker door alle maatregelen bieden steeds meer modeshows deze optie. Bovendien kun je altijd de websites van modeontwerpers in de gaten houden. Zo kijken wij bijvoorbeeld regelmatig op de website van Zoso, een damesmode merk met meerdere verkooppunten in Nederland.

Kijk hoe beroemdheden zich kleden

Een andere perfecte en makkelijke manier om te zien welke modetrends eraan komen, is door belangrijke beroemdheden in de gaten te houden. Tuurlijk hoef je niet geïnteresseerd te zijn in hun persoonlijke leven en wat ze allemaal doen, maar je kunt ze wel volgen om te kijken in welke stijl zij zich kleden. Zo is Rihanna bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van een celebrity die grote invloed heeft op modetrends. Haar looks zijn wat gewaagd en extreem, maar de meeste retailers verkopen wat meer toegankelijke versies van haar kledingstijl.

Blader door tijdschriften en social media

Wil je op de hoogte blijven van modetrends terwijl je onderweg bent? Tijdschriften, social media en bloggers zijn perfecte middelen hiervoor. Zie je het liever offline? Door middel van modetijdschriften zie je de nieuwste trends in gedrukte vorm. Bovendien kun je trendgerichte bloggers volgen. Dit is een snelle en makkelijke manier om de modetrends tot leven te zien komen. Bloggers halen op hun beurt de informatie van catwalks, magazines en brengen ze naar straat door middel van draagbare looks. Vaak plaatsen bloggers (en ook influencers) zelfs links in hun blog naar de webshop waar je de items kunt kopen.