tips om je outfit leuker te maken
Fashion

Hoe maak je je outfit leuker?

Soms sta je voor de spiegel en vind je jouw outfit leuk, maar toch ook weer niet. Je vraagt je af of er een manier is om jouw outfit leuker en interessanter te maken. Het is een gevoel waarbij je weet dat je outfit bijna on fleek is, maar er mist nog een klein detail. Maar uitzoeken wat het dan moet zijn is een heel ander ding. Het kan zijn dat je geen inspiratie meer hebt, of dat jouw garderobe geen aantrekkelijke mogelijkheden heeft. Het zijn gewoon kledingstukken die op de plank liggen. Daarom geven je we je in dit artikel tips hoe je jouw outfit leuker maakt.

Voorkom kreukels en statisch geladen kleding

Een no go om je outfit leuker te maken is een shirt vol met kreukels of een jurkje dat statisch geladen is. Zorg er daarom altijd voor dat je outfit kreukvrij is. Bovendien zijn er online allerlei artikelen te vinden hoe je statische kleding voorkomen kunt, want laten we eerlijk wezen, statische kleding is niet alleen een no go, het is ook nog eens heel irritant. Door een topje aan te trekken dat statisch geladen is, zal je merken dat ook jouw haren statisch worden. En dat wilt natuurlijk niemand!

Speel met verhoudingen

We kennen allemaal de oude regels over het accentueren van je natuurlijke taille en de trucs om ervoor te zorgen dat je langer lijkt. Maar als je al die regels overboord gooit, heb je de mogelijkheid om een aantal echt leuke outfits te maken. Combineer bijvoorbeeld een lange trui met een maxirok om de lijn tot aan je knieën te trekken. Of combineer broeken of hoge rokken met strakke, geometrische crop tops om ze tot aan je ribben te verhogen. Kies dus voor out of the box proporties om je outfit een stuk leuker te maken.

Verschillende prints combineren

Het mixen van prints voegt altijd een speels tintje toe aan je look. Wil je echt opvallen met jouw outfit, maar wil je het wel een beetje subtiel houden? Probeer dan eens een clutch met een patroon of leuke print aan je outfit toe te voegen. Dit is natuurlijk niet zo gedurfd als dat je echt verschillende prints in je kledingstukken combineert, maar het voegt wel wat meer “rommeligheid” aan jouw outfit toe om deze een stuk interessanter te maken.

Een leuke hoofd accessoire

Het is geen geheim dat een hoed jouw outfit een stuk leuker maakt, maar als je niet zo’n hoeden fan bent, kun je natuurlijk ook kiezen voor iets minder verwacht. Bijvoorbeeld een tulband of een hoofd sjaal. Doordat je deze opties niet zo vaak tegenkomt, voegen ze een vleugje nieuwigheid toe aan jouw outfit en tillen ze deze naar een nieuw modebewust niveau.