Inrichting, Werk

4 tips voor een kantoor aan huis

Als je wat meer ruimte hebt thuis kun je besluiten om een kamer op te offeren voor kantoor, of bijvoorbeeld je garage om te bouwen tot een kantoorruimte. We geven je een paar handige tips om over na te denken, zodat jij je ruimte effectief besteedt.

Besparen op de inrichting

We starten direct met de meest lucratieve tip. Uiteindelijk wil je mooie oplossingen maar zeker niet teveel betalen. Door te kiezen voor tweedehands kantoormeubelen bespaar je flink op de inboedel. Tweedehands kantoormeubelen koop je vaak in praktisch nieuwstaat voor een fractie van een nieuwprijs. De klant merkt daar niets van. Tel uit je winst!

Eigen ingang

Allereerst is het creëren van een aparte ingang een belangrijke afweging. Als je met regelmaat mensen voor zakelijke afspraken ontvangt staat het niet zo professioneel als die allemaal eerst door jouw privékeuken moeten lopen. Door een aparte entree te creëren ontvang je je zakelijke relaties vanaf de eerste stap ook op een zakelijke manier. Ook houd je privé en werk op die manier beter gescheiden ondanks dat je kantoor aan huis zit. Dat scheelt weer ongewilde inkijkjes in jouw leven en ‘hoe jij het voor elkaar hebt’, dat gaat je klanten in ieder geval niets aan.

Wist je trouwens dat voor een zorgpraktijk van fysiotherapie, diëtetiek of iets anders, zorgverzekeraars vaak als eis stellen dat de praktijk een eigen ingang heeft?

Een extra toilet

Als je toch bezig bent met je nieuwe kantoorproject, overweeg dan ook een extra toilet. Misschien ontvang je niet direct gasten, maar in de toekomst wellicht wel. Een apart toilet staat professioneler en ook hierbij geldt weer dat privé en zakelijk niet onnodig door elkaar lopen. Ook is een extra toilet relatief geen grote investering en altijd handig om te hebben.

Waar parkeren je klanten?

Kantoor aan huis is leuk, maar heb je ook nagedacht over hoe klanten bij jou komen? De meeste zullen met de fiets of auto komen. Je wilt geen gedoe met de buren dat er altijd vreemde auto’s in de straat staan waar al zo weinig parkeerruimte is. Misschien heb je een ruime oprit waar je een plekje over hebt, of is er juist wel veel gemeenschappelijke parkeerruimte in de straat. In ieder geval iets om over na te denken. Besteed hier ook zeker een kopje aan op je website. Op die manier maak je het voor je gasten nog makkelijker om je te vinden. Daarnaast los je het netjes op naar de buurt toe, door het parkeren slim te faciliteren.