Mannenmode
Fashion

Modetrends voor mannen

Wanneer je als man graag wilt meegaan met de nieuwste trends en ontwikkelingen op modegebied is het belangrijk om te weten wat de nieuwe trends dan precies zijn. Verder snappen we ook dat je niet veel wilt betalen voor kleding. Meegaan met mode trends hoeft ook niet duur te zijn. In deze blog lees je wat de nieuwste trends op het gebied van mannenmode zijn. 

Op het werk

Tegenwoordig is het niet meer zo dat je strak in pak op het werk moet verschijnen. Herenkleding moet vooral goed zitten en je moet jezelf er prettig bij voelen. Merken als Lerros kleding weten perfect de balans te vinden tussen casual en zakelijk. Tegenwoordig dragen we veel casual overhemden en overshirts aan op het werk. Het verschil van een overhemd en een overshirt zit in de dikte van het materiaal. Doe je overhemd in je jeans wanneer je wat zakelijker op werk wilt verschijnen.

Sportkleding

Waarbij sportkleding vroeger alleen werd gebruikt voor tijdens het sporten zie je het bij veel merken steeds vaker terug komen als casual kleding item. Vooral veel Amerikaanse honkbal jassen worden tegenwoordig gebruikt als casual jacket. Veel voorkomende kleding items zijn de chino’s en jogpants. Dit zijn een soort trainingsbroeken vermomd als een pantalon. Hierdoor draag je een broek met het comfort van sportkleding en met een vrij formeel uiterlijk. 

Monochrome outfits

Ook zien we de monochrome outfits steeds vaker terug. Dit zijn outfits in één en dezelfde kleur. Een bruine pantalon met een bruine trui en bruine schoenen is een voorbeeld van een monochrome outfit. Een monochrome outfit is perfect voor kleinere mensen. Door het dragen van een monochrome outfit zie je er namelijk wat groter uit. Ook voor mensen die wat voller zijn biedt een monochrome outfit een oplossing. Het laat je bovendien ook nog eens slanker lijken. 

Laarzen voor mannen

Wat we steeds vaker zien, zijn laarzen voor mannen oftewel: Chelsea boots. Dit zijn stevige laarzen die meer warmte en bescherming bieden dan sneakers. De Chelsea laars is een schoen zonder veters, die je makkelijk aan doet. De boots zijn verkrijgbaar in leer of suède. Dit maakt Chelsea boots dus ideaal voor de winter. Het voordeel van deze laarzen is dat ze bijna overal onder te dragen zijn. 

Ruitjesprint

Een trend van de afgelopen tijd is de ruitjes print. We zien veel colberts, overhemden, pantalons en truien terug met een ruitjes print. De ruitjes print zien we vaak terug in bruine of grijze tinten. Een geruite kleding item zorgt voor een klassiek uiterlijk. 

Wat we dus zien terugkomen bij de modetrends voor mannen is de combinatie van zakelijk en casual. De lijn hiertussen wordt steeds dunner. Dit komt doordat comfort steeds belangrijker wordt.