werken in een bedrijfsverzamelgebouw
Werk

Is een bedrijfsverzamelgebouw iets voor jou?

Ben jij een ondernemer en ben je op zoek naar een volledig verzorgde kantoorruimte? Dan is een bedrijfsverzamelgebouw wellicht iets voor jou! In een full-service kantoor hoef je geen randzaken te regelen, maar kun jij je volledig focussen op hetgeen waar jij goed in bent! Bedrijfsverzamelgebouwen zijn namelijk volledig ingericht met alles erop en eraan. Het enige wat jij tijdens de intrek nog hoeft te doen is het verhuizen van jouw eigen spulletjes. Wel zit er een verschil in de bedrijfsverzamelgebouwen en die verschillen willen we graag met je bespreken.

Een full-service kantoor versus een nog in te richten ruimte

Er zijn verschillende soorten bedrijfsverzamelgebouwen. Bij een full-service kantoor wordt de ruimte gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd. Het enige wat jij nog hoeft te verhuizen is bij wijze van spreken jouw laptop. Een bureau, bureaustoel en kasten zijn vaak al aanwezig in volledig gestoffeerde bedrijfsverzamelgebouwen. Daarnaast zijn er bedrijfsverzamelgebouwen waar je de ruimte helemaal naar eigen wens kunt inrichten. De ruimte wordt kaal, met over het algemeen witte muren en een vloer opgeleverd. Een goed voorbeeld hiervan is het bedrijfsverzamelgebouw Champestate in Alphen aan den Rijn. Hier kun je verschillende grootte kantoorruimtes huren welke volledig naar eigen wens in te richten zijn.

Een bemande receptie

Het voordeel van een bedrijfsverzamelgebouw is dat er over het algemeen altijd een bemande receptie aanwezig is. (Ook kan dit per gebouw verschillen, want als er geen bemande receptie aanwezig is, dan is er vaak wel een intercom waarmee je de voordeur kunt openen.) Het voordeel van een bemande receptie is dat er bij binnenkomst direct een aanspreekpunt is. Dat is erg fijn voor als jij klanten in jouw kantoor wilt ontvangen. Bovendien is het ook handig als je een pakketje ontvangt op een tijdstip dat je niet aanwezig bent.

Veel randzaken zijn al geregeld

Over het algemeen zijn veel randzaken al geregeld in een bedrijfsverzamelgebouw. Dat scheelt jou enorm veel tijd, geld en waarschijnlijk ook frustratie. Zo hoef je bijvoorbeeld geen internetverbinding meer aan te leggen en is er een corner waar je koffie, thee en water kunt krijgen. Gas, water en licht is bovendien ook al geregeld en vaak kun je, tegen een kleine vergoeding, ook nog jouw ruimte wekelijks laten schoonmaken. Op die manier kun jij je volledig richten op waar jij goed in bent: ondernemen.

Is het iets voor jou?

Concluderend kunnen we zeggen dat er een hoop voordelen zitten aan een bedrijfsverzamelgebouw. Het is natuurlijk lastig te zeggen of het voor iedereen fijn is. Dat is natuurlijk afhankelijk van de eisen die jij stelt aan een kantoorruimte.