Fashion

De hipste modetrends van de afgelopen 10 jaar

Trends veranderen razendsnel, helemaal als het goed om de mode. Wat vandaag helemaal hot en in is, is morgen weer oud nieuws. Het is dus lastig om deze trends altijd goed bij te houden. Gelukkig helpt de opmars van social media daarmee door dagelijks op een visuele manier trends, outfits en kledingstijlen aan de man te brengen. Ook zo benieuwd naar de ontwikkeling die modetrends de afgelopen tien jaar hebben doorgemaakt? In dit blog geven we je een throwback naar deze tijd.

Vrouwelijke modetrends door de jaren heen

De modetrends voor vrouwen veranderen op een dagelijkse basis. Toch zijn er over de afgelopen 10 jaar een aantal noemenswaardige veranderingen geweest die we graag met je willen delen. Om te beginnen de heupbroek. Misschien moet je er nu niet meer aan denken om dat te dragen, maar tussen 2000 en 2010 was de heupbroek niet weg te denken uit het straatbeeld. De heupbroek viel laag en werd dan ook vaak met een kort topje gedragen. Sexyness stond centraal in het heupbroek-tijdperk. Hedendaags is deze korte, strakke broek ingeruild voor een wijder model. Ook wel de boyfriend jeans genoemd. Deze broek valt losjes op de heupen en wordt vaak met een losse top en een paar sneakers tot een comfortabele outfit omgedoopt. Dat we nu comfortabel in sneakers rondlopen is ook niet altijd zo geweest. Herinner je je nog de wedge sneakers? Dat zijn die sneakers met een ingebouwde hak waardoor mensen vaak net iets onhandiger liepen dan op een normaal paar schoenen. Grappig hoe de tijd verandert!

Mannelijke modetrends door de jaren heen

Ook de mannen hebben de afgelopen 10 jaar niet stilgezeten als het gaat om de veranderingen in hun kledingstijl. Waar voorheen vooral neon kleuren en drukke prints werden gedragen, is dit nu ingeruild voor andere stijlen. De hipster look is ontstaan waarbij comfort op nummer 1 staat en de baggy kleding niet meer weg te denken is. Ook is in deze periode de gele regenjas geïntroduceerd. Jarenlang liep menig Nederlander daarmee door wind en weer maar heeft ook dit zijn populariteitspiek wel weer gehad. Aan de andere kant van het spectrum heb je ook mannen die liever kiezen voor een pantalon, een net overhemd en mooie brogues of bootschoenen. Hoewel deze nette outfit prachtig staat, weten ook de mannen wat comfort is. In de afgelopen 10 jaar is het dragen van sportieve kleding in een alledaagse situatie steeds normaler geworden. Ook jij hebt je vast wel eens schuldig gemaakt aan het dragen van een joggingbroek zonder iets van beweging te krijgen!

Duurzame mode is helemaal hip

We worden ons steeds bewuster van de invloed die we uitoefenen op de wereld en het klimaat. Duurzaamheid speelt hierin een grote rol en dit uit zich ook steeds meer in de modewereld. Waar je voorheen goed moest zoeken naar een leuke vintage kledingwinkel, is er nu keuze in overvloed. Ook online is het aanbod van tweedehands kledingwinkels ontzettend gegroeid en lijkt de vraag hiernaar ook alleen maar meer te worden. Het dragen van tweedehands kleding is niet alleen duurzaam, ook scheelt het flink in de portemonnee en zitten er vaak parels tussen die je in een normale kledingwinkel niet snel vindt.