Werk

Onderweg werken? Zo doe je dat!

Er wordt meer en meer flexibel gewerkt. Thuis, flexplekken, maar ook onderweg. Even in de trein of een wegrestaurant. Lekker wat eten en al snel wordt de laptop opengeklapt. Voor sommige mensen vanzelfsprekend, voor anderen valt er nog veel te ontdekken. We hebben een paar handige tips voor je.

Laptop die tegen een stootje kan

Dat een laptop je ondersteunt om flexibel te werken is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid. Maar de ene laptop is andere niet. Als je veel onderweg bent en je laptop dus overal mee naar toe gaat kijk je bij voorkeur voor een stevig model. En met een stevig model bedoelen we eentje met een extra stevige behuizing. De HP Envy serie is bijvoorbeeld uitgerust met een metalen behuizing. Dat maakt hem in combinatie met zijn rekenkracht een prima laptop voor de zzp’er of flexwerker. Ook de accuduur van de HP Envy maakt hem perfect om onderweg op te werken.

Als je laptop er na veel gebruik een beetje gebutst en gehavend uitziet is dat niet erg, zolang hij het natuurlijk maar goed blijft doen.

Rekenkracht

We hadden het er net al even over. Het werkgeheugen en rekenkracht van een computer of laptop is zeer belangrijk. Het maakt het mogelijk om meerdere dingen tegelijk te doen en/of zwaardere programma’s probleemloos te laten functioneren. Zeker onderweg heb je minder flexibiliteit dan thuis of op kantoor. Je bent dus toch semi-afhankelijk van je laptop. Dan levert die maar beter de juiste prestaties. Vergelijk daarom de specificaties bij aanschaf en bedenk je dat je laptop ook op de minder vaak voorkomende momenten passende prestaties moet leveren.

Goede laptoptas

Dan is de laatste vraag natuurlijk: Hoe vervoer je je spullen? Het start met een goede laptoptas. Kies bij voorkeur geen losse sleeve, maar echt een tas. Dan bewaar je daar namelijk ook eenvoudig andere dingen. Denk aan een notitieblok, een pen, visitekaartjes, je lunchtrommel, neusdruppels, zakdoekjes en wat je verder onderweg nodig denkt te hebben.

Een goede ondernemer of flexwerker gaat goed voorbereid op pad. Er is niets zo irritant als je eenmaal op je bestemming toch iets cruciaals vergeten blijkt te zijn. De eerste keer vergeet je misschien iets. Tenslotte weet je pas wat je allemaal nodig hebt als je ergens aan het werk bent. Maak daarom een lijstje voor jezelf met wat je allemaal nodig hebt. Dan vergeet je het maximaal één keer. Bonustip: Vergeet je laptoplader niet!