Rijschool
Uncategorized

Zo vind je de beste rijschool

Wanneer jij je rijbewijs wilt halen is het de hoogste tijd om een goede rijschool te vinden. Maar hoe vind je nou een goede rijschool? Tegenwoordig zijn er ontzettend veel rijscholen actief en niet iedere rijschool heeft de kwaliteiten om jou op te leiden tot een veilige bestuurder. In deze blog bespreken we hoe je een goede rijschool kiest.

Rijscholen vergelijken

Wanneer je in een grote stad woont dan heb je de keuze uit een breed aanbod rijscholen. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Wanneer je in Rotterdam woont en je opzoek bent naar een Rijschool in Rotterdam dan is het een goed idee om diverse rijscholen met elkaar te vergelijken. Wij raden aan om een Excel of een Spreadsheet bestand te maken en zoveel mogelijk rijscholen uit Rotterdam te bij elkaar te verzamelen. Vervolgens zoek je op de website van het CBR het slagingspercentage op. Noteer dit in het Excel/Spreadsheet bestand. Zo krijg je een duidelijk beeld van rijscholen die een hoog slagingspercentage hebben. Vervolgens noteer je het uurtarief van de desbetreffende rijscholen. Zo krijg je een uitstekend beeld van de prijs/kwaliteit verhouding. Nu is het aan jou wat jij belangrijk vindt. Kwaliteit of de prijs?

Rijopleiding in stappen

RIS staat voor Rijopleiding in Stappen. Bij de RIS methode wordt er autorijles gegeven met verschillende toetsmethoden. Dit is een methode wat wordt aanbevolen door een speciale commissie die onderzoek deed in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Op dit moment bieden ruim 340 rijscholen de RIS methoden aan. Het slagingspercentage met een RIS-methode ligt rond de 65%. De kans dat iemand bij dezelfde rijschool op de traditionele manier in één keer slaagt, ligt op 56%.

Spoedcursus

Wanneer je snel je rijbewijs wilt halen bestaat er de mogelijkheid om een spoedcursus te nemen. Bekijk goed welke rijscholen zo’n spoedcursus aanbieden. Wij raden niet aan om een spoedcursus te nemen. Een spoedcursus is ontzettend intensief. Je lest vaker en langer. Hierbij moet je in staat zijn om je concentratie lang vast te houden. Niet iedereen is daarvoor geschikt. 

Bovendien bestaat de mogelijkheid dat je lange termijn geheugen steken laat vallen. Wanneer je in één maand je rijbewijs hebt behaald, bestaat de kans dat je na een tijdje niet helemaal meer weet waar je op moet letten. Wij raden daarom aan om elke week één of twee uur les te nemen. Zo leer je langzaam de technieken van het autorijden. Vooral veiligheid staat centraal bij rijlessen. Hierdoor moet er in je hoofd geprent worden dat je altijd goed moet kijken. Dit moet een automatisme worden. Wij denken niet dat het in één maand mogelijk is om dit in je hoofd te prenten.  

Kijk dus goed naar verschillende rijscholen in de omgeving. Noteer zoveel mogelijk rijscholen in een Excel/Spreadsheet bestand en vergelijk deze met elkaar. Wanneer je meer slagingskans wilt hebben, kijk dan of de rijschool de RIS-methode aanbiedt.