Inrichting

Nieuw huis? Gebruik deze tips voor een fijner huis!

Het is eindelijk zo ver. Je hebt de sleutels van je nieuwe huis gekregen en het is tijd om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Je wilt het huis natuurlijk inrichten naar wens, maar dit blijft altijd een grote uitdaging, want waar moet je beginnen? Welke stijl voer je door en wat voor meubels voeg je toe aan je interieur. Daarnaast is het ook belangrijk om je huis zo duurzaam mogelijk te maken, want dit allemaal draagt bij aan een fijner huis. In deze blog geven we je 4 belangrijke tips voor een fijner huis! 

Duurzame woning

We worden gelukkig steeds bewuster over het feit dat we duurzamer moeten leven. Dit doen we niet door alleen vaker elektrisch te gaan rijden of biologisch te eten, maar ook door onze woning zo duurzaam mogelijk te maken. Je kan op veel verschillende manieren duurzaam wonen. Wat dacht je van zonnepanelen of een regenwaterpomp. Met een regenwaterpomp bespaar je al gauw zo’n 60 liter water per dag. Omgerekend is dit bijna 22.000 liter per jaar! 

Inspiratie opdoen 

Je wilt natuurlijk na een lange werkdag fijn thuiskomen. Hierbij is het interieur ontzettend belangrijk. Wij raden het aan om op zoveel mogelijke manieren inspiratie op te doen. Beter goed gejat, dan slecht bedacht toch? Bezoek woonwinkels, blader door magazines en bekijk tv-programma’s. Daarnaast is het ook handig om gebruik te maken van social media platformen zoals Instagram en Pinterest. De beste manier om inspiratie op te doen is door het maken van een moodboard op Pinterest. Je brengt op deze manier je stijl en wensen in kaart door je favoriete kleuren, accessoires en meubels te verzamelen. 

Schets een plattegrond

Wees niet bang! Wij hebben het hier niet over dure 3D-tekeningen maar gewoon een basic handgemaakte tekening. Deze zijn namelijk net zo waardevol en bovendien ook persoonlijker. Schets deze handgemaakte tekening niet van bovenaf, maar alsof je in de kamer staat. Spel met verschillende voorwerpen die je in de kamer wilt plaatsen en maak eventueel meerdere tekeningen met meerdere voorstellen. Op deze manier krijg je een impressie en bovendien heeft tekenen een positief effect op onze creativiteit. 

Shop je los! 

Nu je weet hoe je je huis duurzamer maakt, hoe je inspiratie opdoet en waar je alle meubels en voorwerpen wil plaatsen in je huis is het tijd om te gaan shoppen. Wij vinden dit het leukste onderdeel van een fijn huis. Neem je moodboard en handgemaakte tekeningen mee naar woonwinkels en vraag het personeel om advies. Samen komen jullie er altijd wel uit. Je hoeft tevens niet alle spullen in één keer te kopen. Zorg er eerst voor dat de basis meubels en voorwerpen aanwezig zijn. Wanneer er in de toekomst weer meer budget beschikbaar is, kan je natuurlijk de rest aanvullen!