bliksembeveiliging
Inrichting

Een huis kopen? Hier moet je op letten

Wanneer je een huis gevonden hebt waar je een goed gevoel over hebt dan moet je alsnog goed kijken naar een aantal praktische zaken. Daarom hebben wij een aantal praktische tips voor je samengesteld. 

Veiligheid voorop 

Een huis kopen is een flinke investering. Daarom wil je niet dat bij de eerste de beste storm je huis vernield wordt door de bliksem. Bekijk daarom goed of het huis bliksembeveiliging heeft. Bliksembeveiliging zorgt ervoor dat je woning en apparatuur goed beveiligd is tegen bliksem. De schade door blikseminslag kan enorm groot zijn. Verder is het levensgevaarlijk voor jezelf. Er zijn een aantal mogelijkheden om het huis te voorzien van bliksembeveiliging. Vraag aan de makelaar of het huis voorzien is van een bliksemafleiding. Veel schade wordt voorkomen door het plaatsen van een bliksemafleider. Indirecte bliksem wordt voorkomen door het plaatsen van een overspanningsbeveiliging. Kijk dus goed of dit al aanwezig is in het huis.

Financiële mogelijkheden

Bekijk voordat je een bod doet op een huis wat je precies kunt lenen. Hierdoor voorkom je teleurstelling als achteraf blijkt dat je geen lening voor het huis krijgt. Bekijk verder of je genoeg geld overhoudt voor een eventuele verbouwing. Bekijk meerdere woningen van diverse woningtypes binnen je prijsklasse. Zo zie je gemakkelijk wat de verschillen precies zijn en zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. 

Verken de buurt

Wat we vaak zien is dat mensen verliefd worden op een huis en het huis kopen zonder de buurt eerst te verkennen. Rij voordat je het huis gaat kopen eens op verschillende tijden en dagen door de buurt en langs je woning om te kijken hoe het is gesteld met de parkeergelegenheid. Misschien heeft de buurt wel last van hangjeugd of andere overlast. 

Staat van het huis

Wanneer je niet beschikt over bouwkundige kennis en je wilt een huis gaan kopen, is het verstandig om iemand mee te nemen die dit wel heeft. Wanneer je definitief een huis gaat kopen is het uiterst belangrijk om te weten wat de staat van een huis is. Maar onderzoek ook de juridische staat. Wat is het bestemmingsplan en wat zijn de erfdienstbaarheden? In de wet is namelijk vastgesteld dat je als koper je best moet doen om een huis te onderzoeken op gebreken. Laat daarom een bouwkundige goed naar het huis kijken en laat hem of haar hier een rapport van opstellen. 

Dit waren onze praktische tips voor het kopen van een woonhuis. Wij wensen je veel succes met het vinden van je droomwoning.