Inrichting

3 woontrends voor 2022 die je niet mag missen

Wonen, we kunnen er een boek over schrijven. Maar vandaag beperken we ons tot een blog. Wél met een paar hele handige trending tips. In je huis liggen genoeg kansen voor diverse sferen, maar ook om periodiek te veranderen. Zo creëer je telkens een fijne sfeer die helemaal past bij hoe jij in het leven staat.

Domotica is een must have

Domotica is de verzamelnaam voor alle technische features in jouw huis die het leven makkelijker maken. Van camerabeveiliging tot verlichtingstimer en thuisbioscopen. En met de ontwikkeling van ‘smart’ is er ook steeds meer aanbod. Uiteindelijk draait het om gemak, maar automatisering geeft ook een luxe uitstraling. 

Er is genoeg keuze, maar start gewoon eens met een bezoekje aan een domotica showroom. Bekijk de mogelijkheden, er gaat letterlijk een wereld voor je open.

Kleur aan de muur

Een kleur is bepalend voor de basissfeer van je woonkamer. Een muur verven is eenvoudig zelf te doen. En juist met dat nieuwe likje verf tover je eenvoudig je kamer om. Beter gezegd, met een nieuwe kleur op de muur leg je de basis voor een nieuwe stijl.

Haal bijvoorbeeld de lente in huis aan het begin van het seizoen. Of start een nieuwe fase van je leven met een totaal nieuwe kleur. 

Je bepaalt als eerste je basiskleur en vervolgens ga je de rest van je inrichting vorm geven. Blijven de meubels hetzelfde met nieuwe kleuraccenten? Zoals de muur, kussens, vaasjes en gordijnen of ga je all the way en richt je echt je hele woonkamer opnieuw in?

Ook de slaapkamer is een prima project om dit op te pakken. Een nieuwe kleur op de muur, een nieuw hoofdbord bij je bed en nieuwe nachtkastjes. De toon is gezet! Maak dit af met wat details zoals een kaarsenhouder, wat accessoires en een nachtlampje en jij bent weer helemaal omgetoverd in een nieuwe sfeer van je slaapkamer.

Haal meer groen in huis

Planten zijn natuurlijk van alle tijden, maar de botanische sfeer is nog steeds super hip. Grote groene planten, sigarenplanten en pannenkoekenplantjes. Gezellig, duurzaam en het hele jaar door groen. Gezellige planten maken je kamer ook wat minder statisch. 

Nu weet je wat je allemaal kunt doen. Onze tips zitten echt in verschillende hoeken en hoeft zeker niet veel te kosten. Pak het rustig per kamer of per project aan. Het internet staat vol genoeg met inspiratie. Met welke tip ga jij als eerste aan de slag?