Inrichting

4 tips om je studentenkamer in te richten

Het is ontzettend leuk en spannend om op jezelf te gaan wonen, maar hoe richt je je studentenkamer het beste in? Je bent geslaagd voor je examens en je gaat eindelijk op kamers. De stad waar je gaat studeren is nog helemaal nieuw dus dat je een studentenkamer hebt gevonden zal ervoor zorgen dat je snel gewend raakt. Nu is het natuurlijk wel van belang dat je je studentenkamer je eigen maakt. In dit blog lees je 4 tips over hoe je een studentenkamer inrichten kunt.

Kleine studentenkamer inrichten

Studentenhuizen staan bekend om de kleine studentenkamers. Hoewel je waarschijnlijk weinig spullen nodig hebt in je kamer, is het wel fijn om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de ruimte. Het bed neemt vaak de meeste ruimte in. Om dat tegen te gaan kies je voor een slaapbank. Dit bespaart ruimte en zorgt voor een bed en bank in één. Ga je echter voor een twijfelaar of tweepersoonsbed, kies er dan een met ingebouwde lades. Dan berg je eenvoudig spullen op in de lades zonder dat het extra ruimte inneemt. 

Een bureau of tafel in je studentenkamer 

Bij het inrichten van je studentenkamer is het slim om na te denken over een plek voor je studiebezigheden en je nevenactiviteiten. Als de ruimte het toelaat, is het neerzetten van een tafel de beste optie. Zo hoef je niet nog een los bureau neer te zetten om je tot je studiestof te wenden. Bij een kleine kamer moet je het inrichten van je studentenkamer zo efficiënt mogelijk aanpakken. In het geval van een kleine studentenkamer is het slim om te kiezen voor een uitklapbare tafel en stoelen zodat dit aan te passen is aan je bezigheid.

Studentenkamer inrichting voor verschillende bezigheden

De meeste studentenkamers dienen voor twee bezigheden: wonen en studeren. Hoewel je dit het liefst gescheiden houdt, is dat in een kleine kamer niet altijd goed mogelijk. Zo zal je snel je studieboek doornemen vanuit je bed, terwijl je daar in de avond ook op ploft voor ontspanning. Zo lopen je bezigheden en ruimtes door elkaar en dat kan zorgen voor onrust. Een oplossing hiervoor is het neerzetten van een roomdivider. Met een roomdivider houd je je bezigheden eenvoudig gescheiden. Tevens komen roomdividers in verschillende groottes, materialen, vormen en kleuren. Zo hoeft deze kamerscheiding je verdere studentenkamer inrichting niet te belemmeren. 

Houd je studentenkamer zo opgeruimd mogelijk

In je studentenkamer zal je veel tijd doorbrengen. Met die reden is het van belang om te zorgen voor een opgeruimde kamer waar je de ruimte hebt om te doen wat je wilt doen. Als je zorgt voor een afgesloten kast waarin je je spullen niet ziet liggen, zorgt dat gelijk voor veel rust. Met een afgesloten kast heb je geen last van losliggende spullen, boeken en kleding. Zo weet je altijd alles snel te vinden en ben je voorbereid op onverwachte bezoekjes van je ouders!