familieuitje
Familie

De 3 leukste familieuitjes voor de hele familie

Niets is zo leuk als het ondernemen van familieuitjes met de hele familie. Of je familie groot of klein is, het regelen en plannen is altijd een hele klus. Je wilt natuurlijk dat iedereen aanwezig is en dat het familieuitje door iedereen als plezierig wordt bevonden. Als dat allemaal geregeld is, kan het familieuitje echt beginnen. Wat is nu leuk om te doen? In dit blog lees je een aantal ideeën voor de leukste familieuitjes voor jong en oud. 

Golf als leuk familieuitje

Als het gaat om leuke familieuitjes denkt menig mens aan golf. Onder golf vallen meerdere soorten golf, denk bijvoorbeeld aan midgetgolf, boerengolf of glowgolf. Dit is een leuk familieuitje als je gaat voor een uitstapje waar heel de familie actief aan kan bijdragen. Niemand hoeft aan de zijlijn te wachten want iedereen komt in kleine groepjes genoeg aan de beurt. Tussendoor kun je op een afstandje lachen om de tegenstander die mis slaat terwijl jij met je team zo snel mogelijk zo min mogelijk punten scoort. Ideaal voor grote families die houden van een sportief en gezellig familieuitje. 

Dagje uit met de familie naar een escape room

De eerste escape room in Nederland werd geopend in 2013. Sindsdien is de escape room niet meer weg te denken als het gaat om een leuk dagje uit met de familie. De meeste escape rooms zijn, zoals de naam als suggereert, binnen in een ruimte waar je wordt opgesloten. Hier moet je dan middels het oplossen van puzzels en raadsels zo snel mogelijk uit ‘ontsnappen’. Mocht iemand in je familie echter niet houden van kleine ruimtes, dan kies je voor een escape tour door de stad. Dan los je al wandelend raadsels op en zie je ook nog wat van de omgeving. Wist je dat er ook escape tours per boot zijn? Voor de echte avonturiers onder ons is deze boottour helemaal het einde als je gaat voor spanning op het water. 

Restaurant-/Kroegentocht voor jouw familie uitstapjes

Ook dit familie uitstapje is geschikt voor jong en oud. Omdat dit familie uitstapje niet gebonden is aan vooraf gekochte tickets, kun je het zelf allemaal bepalen. Kies zelf de stad uit, bepaal je route, zoek de juiste versnaperingen voor alle leeftijden en kies een zonnige dag uit. Nog nooit was het organiseren van een familie uitstapje zo makkelijk. Dit uitstapje is dus niet leeftijdsgebonden, als je maar van te voren goed uitzoekt wat restaurants en kroegjes op het menu hebben staan. Ga je voor een wandeling langs verschillende restaurants om culinaire hapjes te proeven of ga je liever voor vloeibare versnaperingen? Je kunt het natuurlijk ook combineren om er zo echt een lange activiteit van te maken waar heel de familie van geniet.