Inrichting

Dè badkamer trends anno nu!

Hoewel de badkamer vroeger alleen gezien werd als een praktische ruimte waar je alleen kwam om je tanden te poetsen, je behoefte te doen en om te douchen, is de inrichting van je badkamer anno 2023 net zo belangrijk als de rest van het huis. Ga je bijvoorbeeld voor een volledig gestijlde badkamer met Hotbath kranen of mix en match je liever zelf?  Ben jij benieuwd naar de trends van nu? Lees dan gauw verder en maak kennis met de badkamertrends van nu!

Kies voor organische vormen en kleuren

In de natuur kom je bijna geen rechte lijnen tegen en zo zijn deze organische vormen de laatste jaren ook een grote trend in de badkamer. Hoewel de trend jarenlang recht en strak was, is er nu ruime keuze uit organisch gevormd sanitair. Ga bijvoorbeeld voor een mooie ronde spiegel met afgeronde kranen en een prachtige ovale wastafel. Deze organische vormen geven op een eenvoudige subtiele manier een intieme en elegante sfeer aan de ruimte. 

Ga voor hout

Een andere manier om de natuur in huis halen, is door te kiezen voor hout. Ga voor houten kastjes, deurtjes of alleen houten details. Hout geeft je badkamer een natuurlijke, warme sfeer waardoor je heerlijk tot rust zult komen! Bovendien is hout erg duurzaam! 

Natuurstenen vloer

Marmer is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, patronen en vormen en is dankzij haar chique uitstraling perfect voor de vloeren van je badkamer. Combineer bijvoorbeeld met hout voor een mooi contrast. 

Zorg voor rust en sfeer met groen 

Planten in huis in alle soorten en maten is al jaren een trend. En zeker niet alleen in de slaap- of huiskamer, maar planten zijn ook perfect voor de badkamer. Planten zorgen namelijk voor een natuurlijke sfeer en geven rust. Daarnaast kun je gemakkelijk een leuk contrast creëren met mooie aardse kleuren in andere accessoires. 

Duurzaamheid staat voorop!  

Onze maatschappij is steeds meer bezig met duurzaamheid, niet alleen van producten maar we zijn ons ook steeds bewuster van ons elektra en waterverbruik. Niet zo gek dat er in badkamers van nu veel gekeken wordt naar hoe het zo duurzaam mogelijk kan. Om je badkamer zo duurzaam mogelijk te maken, kun je bijvoorbeeld waterbesparende douchekoppen en kranen aanschaffen. Denk ook aan verlichting met bewegingssensoren. Dus zelfs in de badkamer zijn we al erg milieubewust bezig!