Inrichting

4 tips voor meer sfeer in huis

Je hebt een prachtige nieuwe meubelset gekocht en toch lukt het niet om diezelfde sfeer te creëren als in de meubelzaak. Daar stond het zo gezellig! Hoe doen ze dat toch? We zetten een paar handige tips voor je op een rijtje waarmee jij de sfeer in huis positief beïnvloedt.

Planten in huis

Of ze nu echt zijn of nep dat maakt niet uit. Planten geven meer sfeer omdat die het strakke van de meubels een beetje breekt. Planten zijn veel speelser gevormd en de kleuren zorgen voor een gemêleerd oppervlak. Maar dit kunnen ook prima droogbloemen of gedroogde pampas pluimen zijn. Droogbloemen blijven vaak wel jaren goed. Zeker als je ze niet in direct zonlicht zet. Pampasgrassen en pluimen zijn sowieso helemaal hip en passen in vrijwel ieder interieur. Conclusie blijft, planten breken het geheel voor meer sfeer.

Verlichting

Is het je wel eens opgevallen dat er in meubelzaken veel kunstlicht is? Donkere hoekjes met geel, warm licht. Precies dat sfeertje wil je thuis ook creëren en dat doe je dus met de juiste verlichting. Probeer meerdere lampen te combineren en niet één grote lamp te gebruiken. Bijvoorbeeld een schemerlamp en een lampjes aan de muur en eventueel nog wat ledkaarsen. Dit geeft al een compleet ander resultaat.

Vloerkleed

Een vloerkleed bakent specifieke hoeken of ruimtes in de woonkamer af. Het breekt het grote vloeroppervlak en biedt een mooie gelegenheid voor een accentkleur in het interieur. De keuze is reuze. Hoogpolig, groot, klein, rond, vierkant, grijs, of multicolor. Bekijk wat je mooi vindt en visualiseer je keuze in het geheel. Als je een vrij rustig interieur hebt met aardetinten kan je bijna geen foute keuze maken met je vloerkleed. Een bonustip is om de kussens op stoelen en banken overeen te laten komen met het vloerkleed. 

Accessoires

Accessoires vormen de finishing touch van jouw inrichting. Hiermee maak je het ook uniek. Dit kunnen persoonlijke elementen zijn, zoals sportprijzen, hardloopmedailles of foto’s. Maar natuurlijk ook generieke items zoals beeldjes, kaarsen of een theedoos op tafel. Probeer één of twee kleuren te kiezen voor je accessoires. Op die manier behoud je wel de uniformiteit en blijft het geheel rustig. Het voordeel van accessoires is dat deze eenvoudig te wijzigen zijn. Ben je iets na een tijdje zat, dan wissel je het eenvoudig om voor iets anders. Op die manier kun je de stijl rouleren, zonder dat je al je meubels of inrichting hoeft te veranderen.