Stress door drukke baan
Familie

Drukke baan én sociaal leven?

Heb jij een drukke baan waardoor je sociale leven er bij in schiet? Je bent helaas niet de enige. Wij geven tips hoe je jouw werk en privéleven effectief kunt combineren.

De ware liefde: bespaar tijd met een datingsite

Naar een café of festival gaan en hopen dat je iemand leert kennen – daar heb je helemaal geen tijd voor. Gelukkig bestaan er tegenwoordig datingsites. Daar leer je iemand eerst online kennen voordat je een date afspreekt. Dat bespaart een hoop tijd, want je kunt elke dag een paar minuten op zo’n site doorbrengen om contacten te leggen en chatgesprekken gaande te houden. Een goede datingsite voor hogeropgeleiden met drukke banen is E-Matching. Online komen wij regelmatig een positieve e-matching review. Niet alleen het gebruiksgemak, maar ook de handige dating-tipps zijn volgens veel mensen een dikke plus.

Vast ook voor jou. Want een account aanmaken is zo gepiept, net als het invullen van jouw profiel. En dankzij de e-matching algoritmes krijg je dagelijks nieuwe voorstellen voor leuke singles. Past iemand bij je? Dan kun je diegene tijdens het koken een appje sturen. Of voordat je onder de douche stapt. Gewoon wanneer het jou uitkomt. Geen lange avondeten ergens rondhangen in de hoop dat je iemand ontmoet, maar een paar minuten per dag de app checken. Makkelijker kan het niet, toch?

Vast ritme voor ontspanning

Sommige mensen raken gestrest van veranderingen, anderen zien dat juist als uitdagingen. Maar biologisch gezien is een vast ritme gezonder voor iedereen. Je weet dan namelijk wat je kunt verwachten, waardoor je lichaam in de “ontspanningsmodus” gaat. Zoals elke dag op een vast moment opstaan of elke dag rond dezelfde tijd lunchen. 

Ook met jouw drukke baan is een vast ritme belangrijk. Moet je regelmatig overwerken, draai je ploegendiensten of werk je veel ´s weekends? Dan is een biologisch ritme aanhouden – zoals eet- en slaaptijden – moeilijk. Maar een ritme in jouw kalender is wel eenvoudig. Plan bijvoorbeeld elke donderdagavond een avondje tijd voor jezelf. Lekker bankhangen en Netflixen of juist sporten, dat mag je zelf invullen. Zolang je maar elke donderdagavond ontspant.

Mensen met weekend- of ploegendiensten raden wij aan: plan een vrije ochtend, middag op avond ná jouw weekend- of nachtdienst in. Dan kun je rustig uitslapen en vervolgens doen waar je zin in hebt. Zoals tuinieren, met vrienden afspreken of een film kijken met je partner.

Online afspreken of bellen scheelt reistijd

Ook jouw huidige vrienden hebben natuurlijk aandacht nodig. Maar juist dat schiet er vaak bij in. Want na een drukke werkdag heb je echt geen zin om nog ergens heen te gaan. Of hapjes voor visite te moeten regelen. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld regelmatig bellen om te vragen hoe het gaat, of hun kindje uitgeziekt is en of ze al een nieuwe kat hebben genomen. Bellen is persoonlijker dan appen en kost een beetje tijd, maar met een uurtje per maand voor elke vriend(in) kun je jouw vriendschappen al prima onderhouden. 

Doen jullie normaal een hobby, zoals bordspellen spelen? Er zijn tegenwoordig steeds meer hobby´s die je ook online kunt doen. Zoals websites waar je tegen vrienden bordspelletjes kunt spelen, zelfs met audio- of videoverbinding erbij. Weliswaar moet iedereen z’n eigen drinken inschenken, maar de gezelligheid wordt er niet minder van. En discussies over de spelregels zijn verleden tijd, want online krijg je meteen een foutmelding als iets tegen de regels is.