Inrichting

Jouw badkamer een moderne look zonder te verbouwen

Als je jouw badkamer wilt moderniseren, hoef je niet altijd grote verbouwingen uit te voeren. Er zijn verschillende manieren om de uitstraling van jouw badkamer te veranderen zonder dat je hiervoor muren hoeft af te breken of leidingen hoeft te verplaatsen. In deze blog lees je enkele tips om jouw badkamer een moderne look te geven zonder te verbouwen.

Oude tegels opknappen

Oude tegels kunnen een badkamer er gedateerd en saai laten uitzien. Overweeg om de oude tegels te verwijderen en de muren opnieuw te betegelen met een moderne, stijlvolle optie. Er zijn talloze opties beschikbaar, van grote marmeren tegels tot mozaïektegels in felle kleuren. Maar je begrijpt zelf ook dat het verwijderen en plaatsen van tegels een behoorlijk klusje is. Daarom is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om je tegels met een interieurfolie te beplakken. Hiermee houd je de oude tegels, maar dan in een compleet nieuwe stijl die wel aansluit bij de rest van jouw moderne badkamer.

Vervang de accessoires

Accessoires zijn een relatief goedkope manier om jouw badkamer een nieuwe uitstraling te geven. Denk hierbij aan handdoeken, zeepbakjes, tandenborstelhouders en douchegordijnen. Kies voor accessoires in een moderne stijl, bijvoorbeeld met strakke lijnen en een neutrale kleur.

Vervang de verlichting

De verlichting kan veel doen voor de uitstraling van jouw badkamer. Kies voor moderne lampen met een strak design. Dit zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar ook voor meer licht in de badkamer. Bovendien kan goede verlichting ervoor zorgen dat jouw badkamer ruimer lijkt.

Vernieuw de kranen en douchekop

Oude kranen en een verouderde douchekop kunnen de uitstraling van jouw badkamer flink verpesten. Kies voor moderne kranen en een moderne douchekop. Deze kun je zelf prima vervangen zonder dat er een loodgieter aan te pas hoeft te komen. 

Verf de muren

Een van de eenvoudigste manieren om jouw badkamer een modern uiterlijk te geven, is door de muren te verven. Kies voor een neutrale kleur, zoals wit, grijs of beige, om een ​​rustgevende en tijdloze uitstraling te creëren. Als je meer lef hebt, kun je ook voor een donkere kleur gaan, zoals zwart of donkergroen, voor een meer dramatische uitstraling.