Inrichting

Een verdieping bij bouwen: dit zijn de dingen waar je aan moet denken

Wanneer er een gezinsuitbreiding aan zit te komen, of jullie graag de mogelijkheid willen hebben om logees een plekje te geven, is het een goed idee om een extra verdieping bij te bouwen. Daar komt een hoop bij kijken. Van een vergunning tot een mooie nieuwe trap met bijvoorbeeld zwarte trapleuningen. In dit artikel vertellen we je waar je allemaal aan moet denken.

Mag het?

De allereerste vraag die je moet stellen is: mag ik überhaupt zomaar een verdieping bijbouwen? Een verdieping extra is zichtbaar aan de buitenkant dus zul je in de meeste gevallen een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente. Doe dat op tijd, want het kan even duren voordat deze wordt toegekend.

Een ontwerp of prefab

Wanneer je een verdieping bij gaat bouwen, moet je een goed plan hebben. Van de vloer tot de trap, bijvoorbeeld van www.snelletrappenwinkel.nl. Verdiepingen extra zijn ook prefab te krijgen. Daarmee ben je iets goedkoper uit en ben je ook nog eens een stuk minder tijd kwijt. Liever zelf invloed op het eindresultaat? Dan is het zaak om in zee te gaan met een aannemer die je daarmee vertrouwt.

De juiste professionals

In de meeste gevallen zul je niet alles zelf kunnen doen. Het bouwen van een extra verdieping vraagt een stukje vakmanschap dat de meeste mensen nou eenmaal niet bezitten. Samen met je aannemer kun je kijken naar wat er moet gebeuren en welke professionals daarbij nodig zijn. Stuur naar meerdere professionals de vraag of ze een offerte kunnen maken, zodat jij op basis daarvan kan kiezen wat voor jou het meest voordelig zal uitvallen.

Tijd en geld

Tot slot is het ontzettend belangrijk dat je zowel voldoende tijd als voldoende geld hebt om dit project aan te gaan. Ga ervanuit dat het bijbouwen van een extra verdieping altijd langer gaat duren dan je op voorhand hebt ingeschat. Bovendien zul je hoe dan ook voor onverwachte kosten komen te staan, bijvoorbeeld omdat je per ongeluk verkeerde materialen aanschaft, verandert van gedachten over een bepaalde keuze, of omdat je een klus verkeerd hebt uitgevoerd en hem dus opnieuw moet doen. Zorg dat je dus zowel voldoende ruimte als tijd hebt om jouw extra verdieping te realiseren. Dus wacht niet langer en steek je handen uit de mouwen! Schakel vandaag nog een professionele trappenspecialist in en realiseer die extra verdieping van je dromen!